Togt 2020

I år går turen til Grækenland, hvor vi har planlagt to togter

Togt 1 Familietogt: 4. juli-18. juli

Togt 2 Voksentogt:  19. juli-1. august

Vi sejler ud fra Piræus ved Athen og sætter kursen mod det Ioniske hav. På turen vil vi sejle igennem Korinth Kanalen og videre til Grækenlands vestkyst.  Vejret er godt med god vind at sejle på og masser af smukke, spændende øer og små steder som kan udforskes.

Togt 1 påmønstre i Piræus og afmønstre et sted i det Ioniske hav, hvor der er forbindelse til nærmeste lufthavn. 
Togt 2 påmønstre i det Ioniske hav og sejler båden retur til Piræus, efter at have haft nogle dejlige dage på de smukke øer ud for Grækenlands vestkyst. For hjemadgående går vi igen igennem Korinth kanalen. 

Ved du allerede nu at du vil med, så tag kontakt med det samme, da køjerne allerede er begyndt at blive besat.

Familietur – uge 28 og 29

Vi har fået flere henvendelser på familieture, og derfor prøver vi som noget nyt at arrangere et togt, hvor familier kan være med.https://www.my-travelmonkey.com/family-sailing-holiday/

Vi har plads til 2-3 grupper med voksne og børn med på denne tur. For at det skal gå op med antal køjepladser, kan man max være 3 personer per familiegruppe (2 voksne + 1 barn, 1 voksen + 2 børn eller 1 voksen + 1 barn).

Udgangspunktet for togtet med børn er det samme som alle andre ture. Vi vil gerne sejle en masse, opleve det område vi er i, og skabe et stærkt fælleskab på båden, så det bliver en sjov og god oplevelse for os alle. Dog vil dette togt blive lidt mere børnevenligt, eksempelvis med lidt kortere sejladser.

På båden har skipper ansvaret for sikkerhed og vejrforhold, men ud over det hjælpes vi om opgaverne, og alle indgår i alle typer pligter. Det betyder at man er med til at sejle båden, finde ud af hvor vi skal hen og hvad vi skal opleve, lave mad og gøre rent. Er du interesseret kan du komme til at lære rigtig meget om navigation og at sejle med sejl.

Det er ikke et krav at I har sejlet før – eneste krav er at I har mod på oplevelser og på at indgå i fællesskabet på båden, hvor vi lever meget tæt sammen.

Børn på båden:
Vi glæder os til at have børn med. Vi har ingen forventning om en bestemt alder -her må I som forældre vurdere om jeres barn er klar til at være med, og I er velkomne til at kontakte os, hvis I har brug for mere info, for at vurdere det.
Hvis I har mindre børn med, vil vi sammen aftale hvordan vi håndterer det sikkerhedsmæssigt, om der er brug for særligt udstyr og hvordan de kan indgå i opgaverne og fællesskabet på båden.
Ligesom for voksne, så har vi ingen forventning om at børnene har prøvet at sejle før, men det er nok en god ide, hvis de har prøvet at rejse og klare sig under lidt mere primitive forhold f.eks. på camping eller backpacking. – Vi synes selv vi har de mest fantastiske forhold på båden med god mad og et kæmpe hav at svømme og opleve i, men det er altså et stykke fra hotel med pool og all-inclusive buffeter.

Klassisk tur – uge 30 og 31

De 2 sidste uger er “voksen uger”, ligesom de foregående år. Det er ikke et krav at du har sejlet før, for at deltage på turen. Eneste krav er at du er omgængelig, glad og klar på sjov og ballade og har stor tolerance, da vi lever meget tæt sammen.

Ligesom de foregående år, sejler vi rundt imellem de smukke øer og langs kysterne. Undervejs bliver der mulighed for at snorkle, paddleboarde, læse en god bog og meget mere.
Vi skal selvfølgelig også ud og udforske landskabet. Det kan både ske ved vandreture med rygsæk, rideture igennem landskabet, leje af knallerter eller ATV’er osv. Aftnerne går med madlavning, sundowners, snak på dækket og nogle gange finder vi en lille strand, hvor der kan hygges med bål og paraplydrinks. 

Pris

Bådleje: Vi deles om omkostningen til båd og forsikring.  

14 dage: 6710,-
Derudover er der udgifter til fællesskabet. De består af mad, diesel, havnepenge, udflugter m.v. Det er svært at sætte et præcist beløb på fællesskabets udgifter, da det afhænger fuldstændig af hvem der er afsted og hvad vi har lyst til. Erfaringer fra tidligere ture er dog at vi ender et sted mellem 1000-2500kr. udover selve bådlejen.

Du skal, ud over ovenstående, selv sørge for transport til og fra båden. Det er muligt at rejse sammen med de andre gaster og det plejer at være rigtig hyggeligt. Dette plejer vi at koordinere på vores interne Facebook side. Skipper er også altid behjælpelig med råd og erfaringer.

Søsyge:

Mange er bekymrede for søsyge, og vi skal da heller ikke sige os fri for selv at kunne få det skidt, når båden ruller på en bestemt måde.

Det er ikke sjovt for nogen, hvis alle er syge, så vi gør hvad vi kan for at undgå det ved f.eks. at justere lidt på sejlretningen og i det hele taget tage os godt af de ramte rejsekammerater.

Man er velkommen til at tage søsygetabletter med – det virker for nogen.

Vores egen erfaring er at det er bedre at lade kroppen vænne sig til at være på båden. Hvis man har det dårligt, hjælper det ofte at komme op på dækket og kigge ud i horisonten, og hvis man er frisk nok til det, er det allerbedste at få lov til at styre båden.